Câteva concluzii despre campania: „Ei fac România mai bună!”

page campanie

La începutul lunii februarie lansam cu emoție și bucurie campania: „Ei fac România mai bună!” prin demersul-manifest: „De ce sunt ONG-urile ultimul bastion pentru o Românie mai bună” – un demers de suflet menit să  aducă în atenția publicului organizații neguvernamentale din toată țara și lucrurile minunate pe care oamenii din spatele lor le fac în fiecare zi.

În  aproximativ 3 luni (februarie-aprilie) au fost scrise  16 articole despre 15 ONG-uri din 12 localități/județe. În mediatizarea campaniei s-au implicat aproape 20 alți bloggeri care fie au scris articole fie au dat vestea mai departe pe Facebook.

Sincer vă spun, atunci când am pornit la drum, nu prea am fost conștientă de ceea  ce presupune cu adevărat o astfel de activitate. Din exterior, aveam impresia că e mai mult o muncă de coordonare – trimit ghiduri de interviu, apoi primesc răspunsurile și le public pe blog. Ei bine, aveam să descopăr că totul necesită planificare, remindere, răspunsuri favorabile și nefavorabile, editat zeci de poze, pus diacritice la textele primite. Mailuri, zeci de mailuri, nopți nedormite, neseriozitate sau săptămâni întregi de răceală și apoi gripă.

Și, mai ales, multă bucurie, recunoștință, încredere și optimism. Am plâns și am zâmbit, am simțit  prin intermediul interviurilor alături de protagoniști revoltă, neputință, frustrare, furie în egală măsură cu uimire, dragoste și admirație.

colaj campanie 2

 

A fost nevoie de mult timp să îmi dau seama că această campanie a fost inițiată în primul rând pentru mine. Prin intermediul ei, am cunoscut oameni extraordinar de frumoși care mi-au redat încrederea și speranța unui viitor un pic mai bun.  Nu pot să sper decât că, odată cu mine și voi, dragi cititori și susținători ați descoperit povești deosebite care să vă încurajeze și să vă inspire.

Campania: „Ei fac România mai bună!” nu se încheie astăzi și nu știu dacă se va încheia vreodată,  pentru că mai mult decât de niște statistici adunate într-o perioadă de timp, am nevoie să știu că am făcut tot ceea ce am putut pentru a face cunoscute eforturile uriașe ale unor ONG-uri care schimbă România în bine.  Așa că, voi continua să public articole sub egida campaniei și de acum înainte, chiar dacă nu vor mai apărea în fiecare săptămână așa cum au fost până la finalul lunii aprilie. 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care v-ați implicat în cadrul campaniei, într-un fel sau altul și sper că și pentru voi a fost o experiență plăcută. De asemenea, vă rog să îmi fiți alături în continuare pentru a descoperi împreună și alte organizații  din România care, în fiecare zi, schimbă destine în bine.

Mai jos, vă las un colaj cu câteva dintre obiectele realizate de către beneficiarii organizațiilor prezentate în campanie:

 

 

pagecampanie3

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Reclame

Un gând despre “Câteva concluzii despre campania: „Ei fac România mai bună!”

Lasă un semn că ai trecut pe aici :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.