Cursuri și evenimente destinate asistenților sociali în perioada iulie-decembrie 2018

daniele-riggi-cursuri si evenimente destinate asistentilor sociali

Acum ceva timp, am realizat un mic sondaj  pe grupul Asistent social în România,  în care am întrebat colegii asistenți sociali care sunt cele mai utile aspecte pentru ei pe care ar dori să le abordez în continuare pe blog.  Și dat fiind că cea mai votată categorie a fost cea a cursurilor și a evenimentelor destinate  profesioniștilor în asistență socială, m-am apucat de căutat informații. Momentan, după cum veți vedea, oferta nu este prea generoasă, însă promit că voi fi cu ochii în patru și voi completa cu informații de fiecare dată când  voi afla noutăți relevante .

În materialul despre formarea profesională continuă a asistenților sociali, era inclus și un link cu un tabel în care am centralizat cursurile destinate profesioniștilor din domeniul asistenței sociale.  Însă acesta includea datele din anul precedent și pe cele din prima jumătate a lui 2018 și devenise destul de dificil de parcurs. Așa  m-am gândit că este mai ușor să centralizez informațiile pentru iulie-decembrie 2018 într-un articol chiar aici pe blog, pe care să îl actualizez constant.

 

A. Cursuri destinate asistenților sociali

În prezent, nu există cursuri programate, însă dacă există cerere (adică se strânge un număr suficient de doritori) se pot  organiza următoarele cursuri:

 

Asociația Catharsis:

 • Curs de formator
 • Curs de baza în adicții “Abordarea terapeutică a tulburărilor cauzate de uzul de substanțe”
 • Managementul Furiei
 • Metode și tehnici interactive de autocunoaștere și dezvoltare personală utilizate în lucrul cu copii și adolescenți

Mai multe detalii despre cursuri găsiți aici.

Centrul de Formare și Evaluare în Asistență Socială (CFECAS):

 • Managementul serviciilor sociale
 • Supervizare profesională în serviciile sociale
 • Asistență socială și management de caz
 • Asistența socială a persoanelor vârstnice
 • Asistența socială a persoanelor cu dizabilități
 • Competențe sociale/profesionale/personale pentru una din următoarele arii de pregătire:Comunicarea eficientă;  Managementul stresului; Managementul conflictelor;  Managementul timpului.

Alte informații relevante despre cursuri găsiți aici.

 

 

B. Evenimente destinate asistenților sociali

 

 • Atelier: Cum să dezvoltăm in atașament sănătos în relația cu copiii? cu Dr. Angela KEIM

Organizația Umanitară Concordia va derula pe 31 iulie și 28 septembrie un eveniment destinat părinților dar și tuturor celor interesați de teoria atașamentului în intervalul orar 18:00-19:30 la Brutăria cu Povești (situată în Piața Concordia, Str. Petru Cercel nr. 1, la 7 minute de Piața Unirii). Intrarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

 

 • Atelier: Comunicarea nonviolentă cu Dr. Angela KEIM

Cel de-al doilea atelier propus de Organizația Umanitară Concordia are un subiect la fel  de interesant și va avea loc pe data de 1 august respectiv 29 septembrie, tot în intervalul 18:00-19:30, la Brutăria cu Povești.

Informațiile despre cele două evenimente le găsiți și pe pagina de Facebook a organizației.

 

 • Social Work International Conference, ediția a 3-a

Tema din acest an este: „The Challenges of Glocal Social Work Education, Practice and Research” și se va desfășura în perioada 8-9 noiembrie 2018, la București, în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității București.

Printre invitații de seamă din acest an se numără Nino Žganec din Croația, președintele Asociației Europene a Școlilor de Asistență Socială și Karen Lyons, profesor la London Metropolitan University și editor la International Social Work.

Dacă aveți o lucrare/ cercetare pe care doriți să o prezentți în cadrul conferinței, trebuie să urmați calendarul înscrierilor de pe site. Programul detaliat al prelegerilor, nu este încă publicat- voi reveni cu informații de îndată ce vor fi disponibile.

 

 • Conferința ”Provocări ale familiei moderne astăzi. Interferențe psiho-socio-culturale și strategii de intervenție din perspectiva asistenței sociale

Evenimentul este parte din cadrul proiectului ”Români de pretutindeni”, organizat de Departamentul de Formare Profesională Sucursala Teritorială CNASR IAȘI în colaborare cu diaspora română din Germania și Facultățile de Teologie Ortodoxă, specializarea Asistență Socială, din țară. Lucrările conferinței vor avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Iași, în ”Sala Coloanelor”, începând cu ora 10:00, în perioada 17-18 noiembrie 2018.

Ca și în cazul, SWIC, dacă aveți lucrări /cercetări care să se încadreze în ariile tematice ale conferinței, le puteți prezenta în cadrul acesteia, urmărind calendarul din anunț.

 

Voi ce alte cursuri/evenimente destinate asistenților sociali mai cunoașteți?

Photo by Daniele Riggi on Unsplash

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Reclame

Lasă un semn că ai trecut pe aici :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.