Despre

Bună, eu sunt Laura Crăciun- mamă, soție și asistent social. Am creat acest blog din dorința de a avea un loc în care să împărtășesc gânduri, idei, experiențe.

Sunt mama micului P. (în vârstă de 1 an și 1 lună) și am ales să abordez subiecte legate de creșterea lui, deoarece, după ce am studiat o mulțime de bloguri și site-uri de parenting am constatat cu tristețe că cele mai multe dintre ele oferă o imagine falsă a ceea ce înseamnă relația mamă-copil (adică se promovează aproape agresiv ideea copilului perfect și a părintelui care trebuie să facă tot posibilul să se ridice la aceste standarde imposibile). În articolele de pe blog am încercat să sintetizez diverse situații din viața noastră și să ofer o perspectivă realistă și echilibrată.

Sunt soție de aproape 3 ani- m-am căsătorit la 23 ani și am trecut deja prin bune și rele alături de bărbatul vieții mele. Deși sunt perfect conștientă că mai am o grămadă de învățat în ceea ce privește arta căsniciei, cred de asemenea, că pot  împărtăși câteva lecții pe care le-am primit de la viață la acest capitol.

Sunt de profesie asistent social– am absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București și un masterat (tot în asistență socială) și înainte de a intra în concediul de creștere a copilului am lucrat câțiva ani în domeniu. M-am gândit să scriu și despre acest subiect, deoarece consider că asistența socială este un domeniu fascinant, însă mult prea puțin cunoscut (în sens real, nu din știrile de la TV) și chiar nedreptățit pe alocuri.

În ceea ce privește denumirea blogului, în traducere personală, Unicornul Albastru înseamnă magia vieții analizată cu luciditate.

Anunțuri